Algemene staking Portugal op 24 november

De twee belangrijkste vakbonden in Portugal organiseren op donderdag 24 november een algemene staking uit protest tegen de bezuinigingen van de regering. Dat heeft een vakbondsverantwoordelijke gemeld.

De Portugese regering presenteerde maandag een bijzonder strikte begroting 2012, met onder meer een tijdelijke afschaffing van de eindejaarspremies voor ambtenaren en gepensioneerden met een inkomen boven 1.000 euro. In de private sector zal de arbeidsduur verhogen.

Na overleg tussen de leiders van de twee belangrijkste vakcentrales, Manuel Carvalho da Silva van de CGTP en Joao Proença van de UGT, werd beslist op te roepen tot een algemene staking op 24 november, net één jaar na de vorige algemene staking. De actie valt enkele dagen voor het parlement over de begroting 2012 stemt. (belga/sg)

Share

1 comment

  • Miguel Franciscus on 21 november 2011 at 11:38
  • Reply

  na een jaar in Lissabon is het natuurlijk evident dat het beleid van bezuinigingen in Portugal geenszins leidt tot enige vorm van support van de economie, het land wordt ook nog eens getroffen door teruglopende productie van de voor de thuismarkt belangrijke producten zoals granen en (wijn) druiven.
  het is het collectieve Fado gevoel wat de portugese bevolking beweegt om met lede ogen aan te zien dat het geliefde Vaderland economisch ziek is en wordt overgeleverd aan de Noorderlingen.
  De talentvolle jeugd universitair opgeleid verlaat het land massaal en de middenklasse is vrijwel verdwenen, de jonge stelletjes hebben geen hoop op herstel en het geboortecijfer daalt ernstig wat op lange termijn natuurlijk de druk op de werkende bevolking doet toenemen in een land waar de bevolking vergrijst .
  De Portugezen zijn een volk van warme gastvrije individuen die de gordijnen sluiten en mijmeren over de goede oude tijden.
  m vr gr
  een hollander in Lisboa

Geef een reactie

Your email address will not be published.