Erkenning voor Pannenkoeken & Lunch Restaurant Hans & Grietje

Ingezonden mededeling
Heks Grietje en Magiër Hans zijn trots en vieren feest: want zij zijn verkozen tot de ÉÉN VAN DE 100 BESTE RESTAURANTS VAN PORTUGAL ! En wonnen de grote eer om te behoren tot  ÉÉN VAN DE BESTE 20 RESTAURANTS IN PORTUGAL VOOR EEN MAALTIJD TOT 10 EURO. In de  Algarve werden slechts 2 restaurants gekozen in deze categorie.…  en Hans & Grietje is er één van. Geselecteerd door 3 Master Chefkoks in oktober 2011, gepubliceerd in het landelijk   magazine “SABADO” editie nr 391 – uitgave van 27 oktober tot 2 november 2011. Een foto van één van hun speciale pannenkoeken staat zelfs op de voorpagina van de lijst, die een uitneembare afzonderlijke bijlage bij het magazine vormt. Bedoeld om te bewaren als  naslagwerk.
De jury prees Hans & Grietje voor de formidabele smaak van het eten, de grote porties, de kleurrijk opgemaakte borden, de atmosfeer van het restaurant en het terras, en de schitterend mooie en rustige natuurlijke omgeving van bos, heuvels en water. Maar eerlijk is eerlijk: het moet gezegd worden dat er waarschijnlijk vals spel is gespeeld, want de heks heeft de chef kok vast en zeker betoverd. En als je eenmaal betoverd bent, ja… dan schrijf je en doe je van alles wat zij maar wil…

Gelegen op de parkeerplaats van stuwmeer Barragem da Bravura (‘dam van de moedige’) is  ‘Hansel & Gretel’ het betoverde heksenhuis met de heks-in-de-keuken. Kijk uit voor haar brouwsels, want er wordt beweerd dat het eten met magische krachten wordt bereid; je wordt verslaafd aan haar eten en wil iedere dag terugkomen. Dit valt zelfs te lezen in een speciaal sprookje dat je kunt vinden op de website van het restaurant/terras: www.restauranthanselgretel.com

Je kunt niet zeggen dat we je niet gewaarschuwd hebben, maar als je durft…. kun je er naar toe om het zelf te controleren. Je kunt geen betere reden vinden om NU Heks Grietje te bezoeken, want je wilt natuurlijk uitvinden WAAROM zij nou juist deze GROTE EER heeft ontvangen. En die is net zo groot als de pannenkoeken en de salades zelf. Maar erg gevaarlijk is ook de beruchte zelfgemaakte soep en appeltaart… dus waar wacht je nog op om Heks  Gretel te ontmaskeren…. hihihihihihiiii…(als je durft tenminste…)…? Dan kun je meteen ook een gratis wandeling maken in de natuur en langs de waterkant, variërend van 2 tot 8 km.

Hoop je Heks Gretel in haar keuken te betrappen? Je vindt haar 8 km ten noorden van  Odiáxere, tussen Lagos en Portimao, volg de borden ‘BARRAGEM’ en Barragem da Bravura. Pas op! Vanwege het winterseizoen zijn de openingsdagen aangepast tot 16 januari: Hans & Grietje is dan nl. gesloten op maandagen, dinsdagen en woensdagen, en OPEN op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11-18h. Haaahahahahiiiihiihihihiwhooooo..! Kom de nationale eer van Portugal samen vieren met de heks, ze nodigt je ‘van harte’ uit…. jaja… durf jij het aan met al die vreemde verhalen?

Share

Geef een reactie

Your email address will not be published.